Elke dag een vriendje loten

vriendenloterij_kbw2018Dinsdag was de feestelijke opening van de Kinderboekenweek. Speciaal in het kader van het thema vriendschap hadden de juffen en meesters van de Eduard van Beinum een vriendenloterij georganiseerd, en alle kinderen waren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de trekking. Terwijl de juffen en meesters in spanning afwachtten of ze tot de gelukkige winnaars zouden behoren trok de presentator geen lot maar een brief uit de doos. Een anoniem persoon had zich aangemeld bij de vriendenloterij om een vriendje te vinden…

Natuurlijk is een vriendenloterij niet bedoeld om vrienden te vinden, of toch wel? Stel nou dat je elke dag een nieuw vriendje loot, dan leer je iedereen wel goed kennen! Vanaf woensdag vindt iedere dag in elke klas een echte vriendenloterij plaats. Alle kinderen krijgen een loterijvriendenboekje, waarin ze opdrachten maken samen met hun loterijvriendje van die dag. Zo worden er iedere dag weer nieuwe vriendschappen gesloten.

Om er achter te komen wie onze anonieme briefschrijver is spraken we af een envelop in iedere klas te leggen. Daar kan de briefschrijver iedere morgen een aanwijzing in doen. Misschien weten we volgende week vrijdag dan wel wie hij of zij is. Want dan is de feestelijke afsluiting van de Kinderboekenweek, georganiseerd door groep 8. En natuurlijk willen we onze briefschrijver persoonlijk uitnodigen hiervoor.