Even voorstellen: onze nieuwe directeur

Schuilenburg_Joëlle_vierkantMijn naam is Joëlle Schuilenburg, een geboren en getogen Rotterdamse, uit een echt “onderwijsnest”. Ik ben samenwonend en heb twee heerlijke, lieve dochters van twaalf en twee jaar. Ik ben open, energiek en positief, deze kenmerken zie ik ook graag bij anderen terug. Plezier in het werk, fijne contacten, goede kwaliteit en passende resultaten vind ik belangrijke aspecten binnen mijn werkzaamheden.
Nadat ik mijn PABO-opleiding heb afgerond, ben ik als leerkracht aan de slag gegaan op diverse openbare scholen in de omgeving van Rotterdam. Na een aantal jaar werd ik bouwcoördinator en volgde ik een Middenmanagement opleiding. Vervolgens heb ik een opleiding tot directeur met succes afgerond. De afgelopen tien jaar was ik met veel passie adjunct-directeur op Daltonschool De Margriet.

Naast het feit dat ik druk ben met mijn gezin en het onderwijs, heb ik tweede passie en dat is sport. In mijn vrije uurtjes geef ik graag verschillende soorten sportlessen als freelancer. Een fijne manier om geest en lichaam in balans te houden. Verder houd ik van reizen, vreemde talen, lezen en dansen.

Ik vind het belangrijk, dat ieder kind, de kans krijgt uit het leven te halen wat er in zit. Ik gun ieder kind dat zij op jonge leeftijd al ervaren wat hun talenten zijn en hoe deze zinvol te benutten. Samen met het team wil ik kinderen onderwijs op maat bieden door aan te sluiten bij hun talenten en leerbehoeften. Ik krijg energie van betrokken en bevlogen leerkrachten, die hun kwaliteiten aanspreken om kinderen kansen te bieden. Een veilige en vertrouwde omgeving is de basis bij de  ontwikkeling  van kinderen op het gebied van zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken.

Mijn onderwijshart ging sneller kloppen toen ik het profiel en de reeds ingezette ontwikkelingen van de Eduard van Beinum las. Naast het feit dat ik veel affiniteit heb met de gekozen koers, zie ik ook diverse kansen en denk ik veel te kunnen brengen. Niets mooier dan samen met een team in te zetten op het behalen van een maximaal kennis- en vaardigheidsniveau en ervoor te zorgen dat de kinderen zich sociaal-emotioneel zo evenwichtig mogelijk ontwikkelen.

Goede ontwikkelingen houd ik vast en diep ik graag uit, daarnaast sta ik open voor vernieuwingen en benut ik graag kansen. Ik vind het belangrijk om deel van een lerende organisatie te zijn met heldere doelen voor ogen. Ouders zijn voor mij onmisbare educatieve partners. Ik vind het belangrijk dat zij niet alleen participeren bij praktische activiteiten, maar dat zij vooral onderwijsinhoudelijk betrokken zijn bij school.

Uiteraard neem ik met een brok in mijn keel afscheid van het team, de ouders en de kinderen van De Margriet maar naast afscheid openen zich ook weer nieuwe deuren. Ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking en hoop spoedig kennis te maken met de teamleden, de ouders en de kinderen van de  Eduard van Beinum.

Joëlle Schuilenburg

error: Content is protected !!