Ik kies voor Van Beinum omdat …

Ruim twee jaar geleden hebben we de overstap gemaakt van Montessori-onderwijs naar de Eduard van Beinum. Onze zoon maakte de overstap in groep 5. Een pittig besluit dat we in het belang van de ontwikkeling van onze zoon hebben genomen. Vriendjes had hij in overvloed (dat maakte het lastig), de begeleiding was onvoldoende om tot werken te komen (noodzaak). Onze dochter stapte op hetzelfde moment in in groep 1.
We zochten de regio af naar een passende school waar aan de ene kant structuur en vanzelfsprekendheid in de omgeving en het programma is en aan de andere kant aandacht en nieuwsgierigheid voor het individuele kind. Dat vonden en vinden we bij de Eduard van Beinum. De afgelopen twee jaar ontwikkelde het team zich inhoudelijk waardoor er in de klas nog meer passende aandacht is voor het individuele kind en andere manieren van leren. Dat doet het team met erg veel enthousiasme en passie! De kinderen voelen zich thuis en kunnen zichzelf zijn.

Olga Sprong

(dochter in groep 4, zoon in groep 8)

Toen ik begin 2016 op zoek ging naar een andere school voor mijn dochter van 6 had ik een aantal wensen: goed onderwijs, goede sfeer, duidelijke normen en waarden, ruimte. Het eerste gesprek op EvB was zo warm, begripvol en prettig. De kleinschaligheid, de omgang met elkaar en de goede resultaten spraken mij gelijk aan.
De klaslokalen zijn ruim in opzet, veel buitenschoolse activiteiten worden aangeboden en er is een goede bso. Mijn ervaring is dat kinderen om goed te gedijen warmte, ruimte en stimulans nodig hebben. Dat geeft EvB de leerlingen.
Elkaar bij naam kennen, met je kind mee naar  de klas kunnen lopen in welke groep t ook zit en de interactie tussen school en ouders! De redenen voor mij om voor deze school te kiezen. Mijn dochter geniet, gedijt en haar schoolprestaties zijn zeer verbeterd. Een aanrader dus!!

Liefke Moret

(dochter in groep 6)

Vier jaar geleden op zoek gegaan naar een basisschool. De grote scholen vielen af, Eduard Van Beinum daarentegen trok ons meteen aan. Een kleinere school met, naar wij hoorden, aandacht voor het kind, Early Bird programma en een open geest. Niet de meest blits uitziende school inderdaad, maar zoals bij zoveel telt de inhoud …!

Fabienne Hansoul

(zoon in groep 3, zoon in groep 4, dochter in groep 7)

Het zoeken naar een geschikte school heeft in ons geval niet lang geduurd. Mijn man heeft vroeger op de Eduard van Beinum gezeten. Dat is natuurlijk wel wat jaartjes terug, dus we zijn gaan kijken hoe de school aanvoelt als je bij het schoolplein bent in de pauze of na schooltijd. Omgeven door een brede stoep met een strook gras hebben de kinderen veilig hun eigen plek op het ruime schoolplein. Zo’n geborgen plek is ook wat we zochten, liefst een kleine school. Onze zoon voelde zich als kleuter al helemaal onderdeel van de grote kinderen, die hij kent door het voetballen op het schoolplein en bijvoorbeeld via groep 8-ers die komen voorlezen in de Kinderboekenweek.

Annelies Kirkpatrick-de Weerd

(zoon in groep 6)