Kind-schilderenCultuurlessen
Vanuit de organisatie UitJezelf worden op de Eduard van Beinumschool naschoolse cultuurlessen aangeboden. Je kunt onder meer kiezen uit gitaar, blokfluit, digitale animatie, yoga, mode, fotografie of theater. De kosten voor de groepslessen zijn €42,00 voor een cursus van zes weken. Individuele instrumentlessen zijn €17,50 per week en duolessen €12,50. Ouders die 120% of minder van het minimumloon verdienen kunnen dit cursusgeld vergoed krijgen via het Jeugd Cultuur- & Sportfonds Rotterdam. Op de site van Uitjezelf staat meer informatie en kunt u uw kinderen inschrijven. Broertjes, zusjes of kinderen uit de buurt mogen zich ook opgeven.

legochallenge_vierkantLego challenge
Van 20 september tot en met 13 december 2019 konden kinderen uit de groepen 3 t/m 8 weer meedoen met de Bricks Challenge club. We laten het weten wanneer een nieuwe cursus start! Door het bouwen van gemotoriseerde LEGO® modellen wordt er van alles geleerd over wetenschap en techniek. Elke les begint met een korte uitleg over een wetenschappelijk of technisch principe, waarna de kinderen zelf aan de slag gaan met technisch LEGO® om een echt werkende machine te bouwen waarin het geleerde tot uiting komt. Dan is het tijd om als echte uitvinders de modellen spelenderwijs verder te ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op de website.

vbeinum_schaakfestijn2015_4Schaken
Onze enthousiaste schaakmeester Frank Thoma geeft op dinsdagmiddag en -avond schaakles aan beginners en gevorderden. In een leuke sfeer leert klein en groot door elkaar en met elkaar. Twee keer per jaar krijgen de leerlingen de gelegenheid hun vorderingen te tonen door het afleggen van een examen. Onze school neemt regelmatig deel aan schaaktoernooien, met als hoogtepunten het jaarlijkse Erasmiaans schaaktoernooi en het NK Schoolschaak. Omdat schaken zo’n positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen, krijgt groep 3 onder schooltijd op speelse wijze de eerste beginselen van het schaakspel uitgelegd.

mike site 1Gitaarles
Mike Williams geeft met veel plezier op donderdagmiddag gitaarlessen op de Eduard van Beinumschool. Geschoold aan het Rotterdams Conservatorium heeft hij ruim 25 jaar ervaring met het lesgeven. De lessen zijn bedoeld voor alle leerlingen vanaf 7 jaar. De lessen zijn individueel, in tweetallen of drietallen. Alle belangrijke facetten van het gitaarspelen worden behandeld, zoals  de speelwijze, (houding), het notenlezen voor gitaar (AMV),  liedbegeleiding, akkoordspel, stemmen, enz. Mike verdeelt het schooljaar in 3 termijnen, per termijn kan een leerling doorgaan of stoppen. Ieder jaar geven de leerlingen op school een uitvoering.

piano-606080_960_720Pianoles
Wolter Willink geeft op vrijdagmiddag en –avond pianolessen bij ons op school. Hij studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij heeft zeer ruime ervaring met het lesgeven, op alle niveaus. Zijn liefde voor de muziek en zijn enthousiasme voor het pianospelen werken motiverend op zijn leerlingen. Naast zijn privé-lespraktijk heeft hij vele jaren lesgegeven aan de SKVR Muziekschool in Rotterdam. Als pianist treedt hij op met thema-programma’s rond componisten en over muziekgeschiedenis. Ook is hij als pianist werkzaam bij de Dansopleiding van Hogeschool Leiden.

dansen-eindfeestDansles
Rashida Willems geeft hiphop danslessen. Het is een dansreeks van 8 lessen (lesduur 50 minuten) voor een bedrag van €30. De lessen zijn elke dinsdag tijdens de pauze. Groep 3-4: 11.45 – 12.35u. Groep 5-8: 12.35 – 13.25u. Per les kunnen er 15 dansers meedoen en als het blijkt dat er meer animo is dan wordt een extra dag ingepland.