Sportonderwijs

Gymnastiek
Groep 1 en 2 krijgt elke dag beweging. Ze gymmen in het speellokaal of spelen gewoon lekker buiten. Groepen 5 tot en met 8 heeft twee keer per week gym in de gymnastiekzaal aan de Bizetlaan. Groep 3 gymt 1x per week en speelt langer buiten. Groep 4 gymt 1x per week en zwemt om de week.

Zwemles
Groep 4 zwemt op de oneven weken op woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in zwembad De Wilgenring. De kinderen worden vervoerd met een bus.

Schaken
Omdat schaken zo’n positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen, krijgt groep 3 onder schooltijd op speelse wijze de eerste beginselen van het schaakspel uitgelegd. Hebben ze de smaak te pakken, dan kunnen ze (tegen betaling) na schooltijd op schaakles bij meester Frank Thoma. Onze school neemt regelmatig deel aan schaaktoernooien, met als hoogtepunten het jaarlijkse Erasmiaans schaaktoernooi en het NK Schoolschaak.

Clinics
Met groep 3 t/m 8 nemen wij aan diverse clinics deel van de dienst Sport & recreatie van de gemeente Rotterdam. Zo maken de leerlingen kennis met sporten als atletiek, handbal, streetdance en volleybal.

Dansles
Leerlingen kunnen tussen de middag (tegen betaling) danslessen volgen. Deze lessen worden gegeven door stichting Epitome Entertainment. Deze stichting organiseert ook het dansproject MiniMoveMasterz waar onze leerlingen aan hebben deelgenomen. Hun optreden op het grote podium in Theater Zuidplein was grandioos!

Schaatsen
In de winter gaan we met de hele school naar de Schaatsbaan Rotterdam voor een gezellige sportieve dag.

Voetbaltoernooi
Natuurlijk doen wij ook graag mee aan het schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 dat jaarlijks door de KNVB georganiseerd wordt.

Avondvierdaagse
Ieder jaar doen veel leerlingen enthousiast mee aan de Avondvierdaagse. Langs de weg staan we klaar met limonade en lekkers.

Zwemwedstrijd ’t Zwarte Plasje
Het nieuwe schooljaar start traditioneel met de schoolzwemwedstrijd in het Zwarte Plasje. Een gezellige gebeurtenis waar altijd veel kinderen van de Eduard van Beinum zich enthousiast voor aanmelden.

Sportdag
Eén keer per jaar organiseren we een sportdag. Tijdens de sportdag staan zowel de sportieve prestaties als het samenwerken centraal.