Thema gezondheid en geluk

Het thema dat deze periode centraal staat in de kleutergroepen heeft te maken met gezondheid. We vinden het goed passen bij de start van het nieuwe jaar.
Veel mensen hebben goede voornemens vooral op het gebied van meer bewegen, minder en gezonder eten. Misschien hebben jullie die ook wel. We gaan het hebben over wat goed voor je is: bewegen, gezond eten, het verzorgen van je lichaam, in- en ontspanning.
Ook zoomen we in op geluk. Waar word je blij van? We gaan ontdekken dat dit heel persoonlijk is. Zo loopt de één warm voor een film van Spiderman en de ander voor het inkleuren van een mandala.
Verder komt ziek zijn en beter worden aan de orde. In allerlei activiteiten worden deze onderwerpen uitgewerkt, waaronder het invullen van de schijf van 5 m.b.v. plaatjes uit reclamefolders, gymmen met het tv-programma Nederland in beweging, rollenspel in ons restaurantje en de winkel.
Met deze onderwerpen en activiteiten sluiten we aan bij de kerndoelen van het vak wereldoriëntatie. Daarnaast komen ook leerdoelen op het gebied van taal,  beginnende geletterdheid en rekenen aan de orde. Zo kunnen kinderen in het restaurant bijvoorbeeld zelf een menukaart maken, de tafel dekken voor een bepaald aantal personen, prijskaartjes maken en tenslotte de rekening presenteren.

fruit