Teckniekles met oude filmprojector

filmprojectorAfgelopen week hebben de kinderen bij Minerva een les gehad die mooi aansloot op de lessen die juf Mélanie voor de zomervakantie, binnen het thema uitvinders/hervormers/ontdekkers had gegeven over de toverlantaarn. In een rommelwinkeltje vond ze namelijk één van de eerste filmprojectors op stroom! Het apparaat functioneerde nog en er zaten een heleboel originele oude filmrolletjes bij. Het waren oude Disneyfilmpjes en sprookjes, sommige filmpjes waren zelfs met de hand ingekleurd!
Juf Mélanie heeft de gelegenheid natuurlijk direct aangegrepen om een techniekles te koppelen aan de eerder gegeven bovengenoemde lessen. Mooie gelegenheid ook om hoge ordevragen te stellen! Ze had de toverlantaarn mee naar school genomen en vroeg de kinderen er eens goed naar te kijken. Wat ontdek je en hoe kun je dat verklaren? Hoe werkt zo’n projector eigenlijk en hoe komt het dat je het filmpje er ondersteboven in moet doen? Hoe gaat het filmpje er in? Welke oplossingen hebben ze bedacht? Vind je dat handig? Hoe gaat dat nu eigenlijk?
Omdat het in het lokaal niet donker genoeg was zijn ze vervolgens in de kelder naar de filmpjes gaan kijken, spannend hoor!

error: Content is protected !!