Gastles over school op Westelijke Jordaanoever

hope flowers school betlehemDonderdagmiddag 14 maart 2019 geeft Ibrahim Issa, directeur van de Hope Flowers School op de westelijke Jordaanoever in Bethlehem, een gastles aan groep 6, 7 en 8 van de Eduard van Beinumschool in Rotterdam. De Hope Flowers school leert kinderen om vreedzaam samen te leven in een gebied waar geweld aan de orde van de dag is. Sinds twee jaar sturen leerlingen van de Eduard van Beinumschool in Rotterdam en de Hope Flowers School in Bethlehem elkaar tekeningen met kerst. Nu krijgen de Rotterdamse leerlingen de kans om de directeur van de school te ontmoeten en vragen aan hem te stellen over het leven van hun leeftijdsgenoten die onder hele andere omstandigheden opgroeien dan zij. Na schooltijd is er gelegenheid voor belangstellenden om een kleine prestentatie te zien over de school en Ibrahim te spreken.

De Hope Flowers school is al ruim 35 jaar een pionier in opbouwend vredesonderwijs. De school richt zich op kinderen van 5 tot 14 jaar die beschadigd zijn door conflict en traumatische ervaringen en te maken hebben met armoede, ondervoeding en gebrek aan perspectief. De missie: “we are educating for the well-being of humanity”.

Tot aan de bouw van de afscheidingsmuur had de school leerlingen met drie religieuze achtergronden: islamitisch, christelijk en joods. Sinds 2002 staat de Israëlische regering het niet meer toe dat inwoners van Israël naar de Palestijnse gebieden gaan, dit trof toen ook de joodse kinderen die de school bezochten. Er zijn zo’n 350 leerlingen op de school. De school wil open staan voor ALLE kinderen, daarom zijn er ook speciale voorzieningen voor gehandicapte kinderen.

Meer informatie:
Artikel van Sarina Hoogendam over de Hope Flowers School (Sarina is leerkracht op de Eduard van Beinumschool en schrijft voor stichting Nivoz over onderwijs)
Website Hope Flowers School
Website Vrienden van de Hope Flowers School

 

error: Content is protected !!