Op naar het NK schaken!

ragna derde plaats schakenZaterdag 10 maart 2019 deden 8 schakertjes van onze school uit groep 3, 4 en 5 mee aan het Jos de Rooij 3-4-5 toernooi. Net zoals de afgelopen jaren wonnen we het toernooi en hebben ons daarmee geclassificeerd voor het Nederlands Kampioenschap 3-4-5 op 22 juni in Utrecht! Bovendien haalde Ragna uit groep 3 individueel een mooie derde plaats, net als Rowan uit groep 4.

Uit het toernooiverslag van de Rotterdamse Schaakbond:

Afgelopen zaterdagmiddag was het vol in Brasserie Tante Sjaar, de gezelligste huiskamer van Rotterdam. De kinderen waren met hun ouders langsgekomen om mee te doen aan het Jos de Rooij 3-4-5 toernooi. Het toernooi heeft de naam van meester Jos gekregen naar aanleiding van diens overlijden twee jaar geleden. Hij was de leider en inspirator van de voorgaande toernooien. Jos was bestuurslid van Shah Mata en werkzaam in het onderwijs.

3-4-5 slaat op de kinderen die in groep 3, 4 of 5 zitten van de basisschool. Zij strijden om de hoofdprijs van hun groep en ook van hun school. Een dubbele formule. Het 3-4-5 toernooi is een toernooi van de Rotterdamse Schaakbond die ook de bekers beschikbaar stelt. De 35 kinderen hadden veel plezier en speelden naar hartenlust hun schaakpartijtjes. Het was mooi weer en tussendoor heerlijk even naar buiten om te spelen of om iets te nuttigen in de huiskamer van Tante Sjaar. De leiding was in handen van de nieuwe RSB-Jeugdleider, Hans van den Beukel.

De sterkste school bleek deze middag – net als vorig jaar – de Eduard van Beinum uit Rotterdam Hillegersberg (64 punten, 8 deelnemers), gevolgd door de St. Jozefschool uit Rotterdam (55 punten, 6 deelnemers) en daarna de Johannes Calvijnschool uit Gouda (44 punten, 5 deelnemers). De Eduard van Beinumschool mag meedoen aan het Nederlands Kampioenschap 3-4-5 op 22 juni in Utrecht.