RTV Rijnmond filmt les van baby Noor

Noor-met-moeder-Mounia-2Om de paar weken komt Noor (negen maanden) lesgeven aan groep 3. Kinderen in de klas observeren de gevoelens en ontwikkeling van de baby. Zo leren ze om empathisch te zijn. RTV Rijnmond maakte gisteren een korte reportage. Bekijk de reportage

Het lesprogramma heet Roots of Empathy en is overgewaaid uit Canada. Elk jaar wordt er in een ander land deze lesmethode uitgerold. Onze school heeft dit schooljaar de primeur in Nederland. Eerder al waren het Jeugdjournaal en Brandpunt bij ons op bezoek.

Ragna (6) leert door baby Noor de gevoelens van andere kinderen te herkennen. “Dan weet ik ook hoe ik iemand moet troosten.’ Sami (7) is heel blij als baby Noor in de klas is. “Ik ben minder verlegen en leer allemaal goede dingen.”

Juf Sarina Hoogendam ziet hoe Noor een positieve invloed heeft op de klas. “Ze leren over gevoelens praten. En bij ruzies op het schoolplein kunnen ze het sneller uitpraten.”

Scholen die ook geïnteresseerd zijn in dit lesprogramma kunnen een mail sturen naar netherlands@rootsofempathy.org Hier lees je hoe het werkt