Engels vanaf groep 1

Kinderen hebben een taalgevoelige periode tot en met de leeftijd van 7 jaar. Alsof het vanzelf gaat neemt het spraakgedeelte in de hersenen talen op. Op onze school worden de kinderen daarom al vanaf groep 1 geconfronteerd met de Engelse taal (Vervroegd Vreemde Talen Onderwijs). Wij gebruiken en leren Engelse woorden, lezen Engelse boekjes voor en leren Engelse liedjes.

Daarmee leren de kinderen de uitspraak van Engels, bouwen zij spelenderwijs kennis op van Engels en maken zij gebruik van hun vrijheid in spreken, die zij als jong kind van nature hebben. De lessen worden verzorgd door hun eigen leerkracht volgens de methode van Early Bird.

Engels horen, Engels lezen, Engels spreken, Engels zingen zijn onderdelen die niet alleen in de reguliere Engelse lessen terugkomen. Ook tussendoor wordt regelmatig Engels gebruikt.

In de school bevindt zich tevens een Engelse bibliotheek. Kinderen leren niet alleen Engels spreken maar ook Engels lezen en later ook schrijven. Dit wordt opgebouwd in de groepen 3 – 8.

De school volgt in zijn geheel het Nederlandse leerplan voor de Engelse taal. De Engelse taal is een extra communicatiemiddel.

Meer informatie over Early Bird-scholen

Engels vanaf groep 1