Wie wij zijn

Onze school is prachtig gelegen in het groen in het hart van Hillegersberg. Tussen de Molenlaan en langs de rand van het Lage Bergse Bos staat ons schoolgebouw. Veel van onze leerlingen komen uit de buurt. ’s Morgens zie je kinderen samen met hun vaders en moeders op de fiets of lopend naar school komen. Een fijne plek waar je zo even naar binnen stapt. Kinderen die met plezier leren zijn gemotiveerder en leren intensiever. Leuke en slimme lessen, mooie materialen en duidelijke stappen. Zo kom je verder.

Onze pijlers

Op school leren we kinderen om mens te zijn, open te staan voor de ander en stimuleren we kinderen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen ontwikkeling. We zijn een openbare basisschool en willen dat kinderen zich thuis voelen én uitgedaagd worden op een speelse en slimme manier. Dat doen we met drie pijlers.

Bevlogen

Elke dag staat er een team klaar met bevlogen leerkrachten die met persoonlijke aandacht en veel plezier kinderen leren leren.

Origineel

Op een speelse en slimme manier krijgen kinderen de ruimte om zichzelf te zijn en open te kijken naar de wereld om hun heen. Iedereen is uniek. Hoe mooi is dat.

Uitdagend

We dagen onszelf uit het beste te geven van onszelf en nodigen de kinderen uit dat ook te doen. We zijn inventief en met nieuwe werkvormen en middelen gaan we aan de slag.

Eduard van Beinum is de school waar je met plezier leert.

Extra’s

Naast taal en rekenen en allerlei andere vaardigheden bieden we ook vele extra’s op school.

Let’s speak English

Onze leerlingen krijgen vanaf de kleuterklas Engelse les (Early Bird). In de omgeving wonen veel expats en zijn kinderen gewend om tweetalig op te groeien. Dit stimuleren we graag met Engels.

Uitdagende leeromgeving 

Op school kijken we naar de wat ieder kind nodig heeft. We hebben ook kennis en ervaring met kinderen die (hoog-)begaafd zijn en bieden ook voor hen een  uitdagend aanbod (Minerva onderwijs).

Talent

ontwikkeling

Ieder kind heeft unieke eigen talenten. Daar moet je wel wat mee doen. We stimuleren met onze persoonlijke aandacht de leerlingen om al hun  talenten optimaal te benutten.

Kom in beweging

We leren bewegen tijdens de gymlessen, maar doen nog veel en veel meer. Zwemmen, schaatsen, voetballen, sportdag of we doen hersengymnastiek tijdens schaken. Je kunt het zo gek niet bedenken en het kan overal. Op het plein, het sportveld, in de klas of in het zwembad. Bewegen zorgt dat ons lijf ook van alles leert.

Masterclasses

Door middel van masterclasses met extern vakdocenten willen wij de leerlingen stimuleren om zich nog meer te ontplooien. Denk hierbij aan kunst, muziek, burgerschap, techniek en wetenschap. 

De school in het groen

De school ligt verscholen in het groen. Hier kunnen kinderen heerlijk buiten spelen. De bomen groeien op het grote plein en straks met onze nieuwe school krijgen we een eigen moestuin.