Excursie groep 5 en 6 naar Flatland Agency

Op een zonnige vrijdag begin februari gingen de leerlingen van groep 5 en 6 met de tram naar het Groothandelsgebouw om een bedrijf te bezoeken. De vader van Robin (Bob), een van de eigenaren van Flatland, wachtte ons op bij de ingang. Hij liet ons onze jassen creatief ophangen: op een kapstok die veel te klein was voor al onze jassen. Daarna kregen we van Bob in een soort lokaal uitleg over wat Flatland doet. Hij liet ook grote tekeningen zien. Vervolgens mochten we langs alle werkplekken lopen, om te ervaren hoe het is om op speciale beeldschermen tekeningen te maken. We zagen vakmensen aan het werk!

Daarna kregen we een korte tekencursus. Dat vonden we erg leuk. We kregen geen potlood maar een stift om mee te tekenen. Onze meegebrachte tekeningen van wereldoriëntatie zouden we gaan bijwerken, maar we vonden het leuker om andere tekeningen te maken.

Het leukste kwam nog: we gingen traplopend of met een lift naar het dakterras van het Groothandelsgebouw. We konden de skyline van onze stad bewonderen. We hebben er ook tikketje gespeeld. Het was een geslaagde excursie.

Namens alle kinderen en begeleiders: Bob, nogmaals bedankt!